Wedstrijdverslagen 2018

Europeeskampioenschap!! 21-10-2018

Voor de laatste keer aanhaken in 2018 zou gaan gebeuren in Zeeland (Brabant). Hier zou het Europeeskampioenschap plaats vinden voor dit jaar. De laatste weken waren voor ons gericht op dit evenement! hier zou het moeten gebeuren in ons 25 jarig jubileum jaar. Na de wedstrijd in Nieuwe Horne zijn er heeeeeel veeeeeel uren besteed in het laboratorium om de MicroPopeye 3.0 in de staat te krijgen waar wij hem wilden zien. Zelfs de MicroPopeye Light hebben we niet opgegeven voor deze wedstrijd omdat de tijd ontbrak om hem klaar te krijgen. Vrijdagochtend voor de wedstrijd is Laurens al naar Zeeland getogen om Tiny van Boxtel te helpen met het opbouwen van het evenement. Ook onze bus kreeg een mooi plaatsje in de pits en werd vast opgebouwd. Alles zag er super uit en bij deze dikke complimenten aan Tiny die het perfect georganiseerd heeft!! Na een gezellige avond met al diversen gearriveerde medestrijders ging het licht uit en precies! slapen ja! In het donker nog een strijdplan door genomen en toen was het al weer tijd om wakker te worden want Tiny deed om 8.00 uur de schuifdeur open van het wedstrijd toneel. Na een lekker ontbijt kwamen alle rijders binnen en werden alle pullers gekeurd.
De tweede klasse was de onze waar het gebeuren moest en de spanning nam erg toe. 15 deelnemers zouden het gaan maken. Onze eerste run trok naar links en na een flinke correctie werd de full pull bijna gehaald. Voor de tweede poging de trekhaak iets uit het midden gezet en gewicht naar achteren gebracht. De baan was aan de losse kant dus gingen we rustig op het gas en in een perfecte balans werd de full pull makkelijk gehaald. Tien finalisten aan de start en wij mochten als vierde en reden met een super run de leidende afstand. Toen alle pullers geweest waren stond onze afstand nog fier overeind!! Geweldig wij waren Europees Kampioen in ons jubileum jaar!! Wat een blijdschap! Geweldig! Super! Kei Gaaf!! Al onze gedachten en al ons werk was in 1 keer beloont! Onze dag kon niet meer stuk!
Maar het kon nog mooier!! Arie haalden in de 3.5kg Supperstock ook de titel binnen met Wimpy!!
En het kon nog mooier!! Met Olijfje haalden wij de derde prijs binnen in de TWD klasse!!
Kon het nog mooier? Zeker! Waar wij in de 4.5kg vrije klasse met de MicroPopeye 3.0 geen vuist konden maken haalden Anne Jan met de Twin Fire een schitterende tweede plaats binnen!! Vier bekers waren het resultaat voor ons totaal! 2x eerste 1x tweede en 1x derde!! Wat een super dag! Tiny en Peter van Boxtel bedankt voor deze mooie dag!

Wij zijn ons aan het beraden hoe verder! Wij weten dat het met de MicroPopeye 3.0 nog veel beter en harder kan, alleen wat is de juiste weg. Maar daar over later meer. Hou ons in de gaten!!

Alle foto’s kunnen jullie vinden op Flickr.

Alle filmpjes van ons team staan op YouTube

 

Wedstrijdverslagen Dülmen (D) en Nieuwe Horne

Wedstrijd Nieuwe Horne

Onze laatste wedstrijd van de Nederlandse competitie vond zoals gewoonlijk plaats in Nieuwe Horne. Onder het genot van prachtig zonnig weer en heel veel publiek reden wij als organisatie een super snelle wedstrijd. Voor wij aankonden haken in de 3.5kg was de gasservo stuk van de MicroPopeye light. Dus deze afgemeld voor de wedstrijd. Aan de 3.0 waren weer veel aanpassingen gedaan na onze demo in Duitsland. En zo stond deze dag voor ons op de agenda als test dag! Wij hebben in alle drie de klasses aangehaakt om zoveel mogelijk informatie te krijgen. Dit is zeer goed gelukt. Zo goed zelfs dat de motoren allemaal lekker snel starten en alle drie goed blijven draaien! Ook de temperaturen zijn goed en liggen dicht bij elkaar. Nu wij dit weten gaan wij aan de balans van de puller werken, want de neus blijft dicht aan de grond. We gaan tijdens het EK over drie weken met ander banden profiel te rijden en gaan wat gewicht van de neus naar achteren te brengen. In de 3.5 kg zijn wij als vierde geëindigd en in de 4.5kg als 8/9 omdat we in de finale buiten de baan kwamen. In de 5.5kg werden we vijfde met hele mooie runs, maar met veel te weinig eigen gewicht.
Olijfje deed het weer ouderwets goed en legde beslag op een tweede positie na twee super runs!

Zo kwam er weer een einde aan een zeer geslaagde dag op een zeer geslaagd evenement! Wat een publiek!

Alle foto’s kunnen jullie vinden op Flickr.

Alle filmpjes van ons team staan op YouTube

Dülmen(D) (Demo)

Tijdens de wedstrijd in Alphen kregen wij van de organisatie Dülmen in Duitsland een uitnodiging om bij hun tijdens de eurocup wedstrijd ook mee te rijden. Na overleg leek dat wel wat om zo weer een aantal veranderingen te testen. Dus werd deze afstand overbrugt en kwamen wij aan op deze perfect georganiseerde wedstrijd. Alles was super verzorgd, alleen de baan bleek niet zoveel grip te hebben. Maar in de 3.5 kg waren wij de beste Nederlander met een vierde plaats! Hier waren wij zeer content mee! In de 4.5 kg wil het met drie motoren nog steeds niet zo lukken, en ook hier niet. Beide pogingen was de start was goed maar viel de bovenste motor uit. Dit bleek later te liggen aan de sproeier van de carburateur waarvan het schroefdraad er uit gekomen was. Later bleek ook de motorsteun gescheurd. Maar weer veel geleerd, en daarom hartelijk dank voor de uitnodiging!

Alle foto’s kunnen jullie vinden op Flickr.

Alle filmpjes van ons team staan op YouTube

Wedstrijdverslagen Made en Alphen

Wedstrijd Alphen

Nadat wij als team een aantal wedstrijden hadden overgeslagen gingen wij op zaterdag ochtend heel erg vroeg naar Alphen (Brabant) om daar de voor laatste wedstrijd te rijden van dit seizoen.
De baan was vlak maar wel los bij de start. Met de Light II haalden we een snelle full pull. De eerste run van de 3.0 werd gediskwalificeerd omdat de banden niet goed stil stonden. De tweede run was wel goed en werd de 15 meter gepasseerd. In de finale was de start van de Light II heel slecht en kwam de balans er te laat in wat betekende een derde plaats. Met de run van de 3.0 waren we ook niet tevreden want het toerental van de motors blijft te laag, terwijl ze nu redelijk tegelijk lopen. Maar een vierde plaats valt ook niet tegen.
Met Olijfje reden wij ons met twee geweldige runs naar de twee plaats! Deze puller lijkt toch na al die jaren nog redelijk mee te kunnen!

Er wordt nu in de werkplaats hard gewerkt aan de aanpassingen van de MicroPopeye 3.0 om tot betere resultaten te komen.

Alle foto’s kunnen jullie vinden op Flickr.

Alle filmpjes van ons team staan op YouTube

Wedstrijd Made

Voor onze vakantie hadden wij nog 1 wedstrijd namelijk Made. Op dit mega grote evenement van allerlei variaties wat met tractorpulling te maken had, zijn wij altijd graag aanwezig. Maar dit jaar ging alles heel erg stroef. de organisatie wordt heel erg groot en dat komt niet overal ten goede! Na heel veel moeite stonden wij er dan eindelijk klaar voor en hebben we met elkaar de baan die heel erg droog was letterlijk vol laten lopen met water. Deze gok was erg goed en na veel werk kwam er toch een redelijke baan te voorschijn. Tijdens het proefdraaien met de 3.0 kwamen wij er achter dat 1 koppeling niet goed functioneerden. Dit bleek ook later thuis dat er koppelingsveer gebroken was, en dit waarschijnlijk al tijdens de vorige wedstrijd. Dit betekende dus in het kort, niet aanhaken. Dus werd er alleen met de MicroPopeye light II aangehaakt en een super snelle full pull was een feit. Voor de finale de gok genomen en alle gewicht van de neus te halen. Maar verkeerd gegokt want de baan was beter geworden en tijdens de start in de finale ging de neus veel te hoog en belande buiten de baan.
Met Olijfje ging het perfect en reden we een ook in de finale een perfecte run.

Alle foto’s kunnen jullie vinden op Flickr.

Alle filmpjes van ons team staan op YouTube

Wedstrijd Stroe

Op 9 juni 2018 waren wij aanwezig bij de wedstrijd in Stroe. Het was prachtig weer en we hadden een grote locatie om de wedstrijd te kunnen rijden. We hadden alle 3 de pullers weer klaar om aan de start te verschijnen. De startbox was ook veranderd, maar dat was nog geen succes. Maar gelukkig konden wij bij Anne Jan en Gerco Vink starten, waarvoor hartelijk dank. De 3.0 had veel veranderingen onder gaan en wij waren heel benieuwd naar de resultaten. In de 3.5kg vrije klasse had de MicroPopeye 3.0 de proeftrek. Het starten ging in 1 keer goed en de MicroPopeye reed dan ook een daverende Full Pull. Geweldig! Het kon dus wel!! Toen de MicroPopeye Light II aan de beurt was bleek dat de stuurservo stuk was. Dus einde oefening. De MicroPopeye 3.0 reed zich in de finale naar een podiumplek en wel op de 3e plaats. Hier zijn wij dus heel blij mee! Olijfje reed zich met 2 runs ook naar een podiumplek en net als haar vriendje Popeye 3.0 naar de 3e plek. In de 4.5kg werd er met drie motoren ruim 9 meter gereden en sloegen er twee motoren af. We gaan nu de startbox veranderen en kunnen we weer bij ons zelf afstellen, en hopen zo weer verder te komen.

Op naar wedstrijd Made aanstaande zaterdag! Of dat met alle drie de pullers lukt is nog de vraag door het vele werk wat nog te wachten staat.

Alle foto’s kunnen jullie vinden op Flickr.

Alle filmpjes van ons team staan op YouTube

Wedstrijd Oud-Karspel (Powervalley)

Op 19 mei 2018 waren wij aanwezig bij Powervalley. Deze wedstrijd werd onder andere georganiseerd door team Whispering Giant die ook lid zijn van de NMPO. Ondanks dat de zon niet scheen was het een geslaagde dag. We hadden al onze pullers klaar om weer aan de start te verschijnen. In de 3.5 kg zouden zowel de MicroPopeye 3.0 als de MicroPopeye Light II gaan rijden. We waren erg benieuwd of de veranderingen aan de MicroPopeye 3.0 voldoende zouden zijn om op deze wedstrijd een goede run neer te zetten. Deze veranderingen betekende wel dat we weer op nul stonden wat betreft de afstellingen. Deze veranderingen brachten ons wel de eerste Full Pull al was hij buiten mededeling. De wielen staan nog niet goed genoeg stil, maar dat komt met de tijd wel goed. Het eerste is om gewoon goede runs te maken om zo de juiste beslissingen te nemen met veranderingen. Tot nog toe zijn wij zeer tevreden en hebben we weer veel geleerd en gaan we weer diversen veranderingen doorvoeren. Dit zal ook invloed gaan hebben voor de 4.5kg waar het nu nog niet goed wil. Met de MicroPopeye Light II konden wij op deze baan niet uit de voeten door de vele bulten en gaten raakten wij onze balans kwijt en belanden op een vijfde plaats. Olijfje kende geen enkel probleem en sleepte wederom een prachtige tweede plaats binnen.

Nu weer veel aanpassingen doorvoeren en op naar wedstrijd Stroe!

Alle foto’s kunnen jullie vinden op Flickr.

Alle filmpjes van ons team staan op YouTube

Wedstrijd Kamperveen

Op 21 april 2018 waren wij aanwezig bij de wedstrijd in Kamperveen. Dit evenement is om geld in te zamelen voor de KWF kankerbestrijding. In de 3.5kg zouden zowel de MicroPopeye 3.0 en de MicroPopeye Light II aan de start verschijnen. De MicroPopeye 3.0 reed voor het eerst na de aanpassingen die er van de winter zijn geweest. Vorig seizoen kwam de MicroPopeye 3.0 wel van start alleen kwam hij steeds niet verder dan een aantal meter. Deze wedstrijd kwam hij tot 2x toe in de 10 meter. De MicroPopeye Light II reed een full pull alleen is er tijdens deze run waarschijnlijk een tandwiel op een aandrijfas verschoven in de crossbox. Hierdoor kon de MicroPopeye Light II in de finale niet aan de start verschijnen. In de Two Wheel Drive was het de beurt aan Olijfje om zich te bewijzen. De 1e run moest er worden gecorrigeerd waardoor ze geen full pull kon rijden, maar in de 2e run reed ze met volle overtuiging een full pull. In de finale werd er met 4 pullers gestreden voor de 1e plaats. Olijfje wist met haar finale run een 2e plaats te behalen. In de 4.5kg mocht de MicroPopeye 3.0 zich opnieuw bewijzen maar hij kwam 2x niet verder dan de 6 meter. Na deze dag is er weer veel geleerd en kunnen er nog de nodige aanpassingen worden gedaan voor de volgende wedstrijd.

Alle foto’s kunnen jullie vinden op Flickr.

Alle filmpjes van ons team staan op YouTube