Wedstrijdverslagen 2018

Wedstrijd Stroe

Op 9 juni 2018 waren wij aanwezig bij de wedstrijd in Stroe. Het was prachtig weer en we hadden een grote locatie om de wedstrijd te kunnen rijden. We hadden alle 3 de pullers weer klaar om aan de start te verschijnen. De startbox was ook veranderd, maar dat was nog geen succes. Maar gelukkig konden wij bij Anne Jan en Gerco Vink starten, waarvoor hartelijk dank. De 3.0 had veel veranderingen onder gaan en wij waren heel benieuwd naar de resultaten. In de 3.5kg vrije klasse had de MicroPopeye 3.0 de proeftrek. Het starten ging in 1 keer goed en de MicroPopeye reed dan ook een daverende Full Pull. Geweldig! Het kon dus wel!! Toen de MicroPopeye Light II aan de beurt was bleek dat de stuurservo stuk was. Dus einde oefening. De MicroPopeye 3.0 reed zich in de finale naar een podiumplek en wel op de 3e plaats. Hier zijn wij dus heel blij mee! Olijfje reed zich met 2 runs ook naar een podiumplek en net als haar vriendje Popeye 3.0 naar de 3e plek. In de 4.5kg werd er met drie motoren ruim 9 meter gereden en sloegen er twee motoren af. We gaan nu de startbox veranderen en kunnen we weer bij ons zelf afstellen, en hopen zo weer verder te komen.

Op naar wedstrijd Made aanstaande zaterdag! Of dat met alle drie de pullers lukt is nog de vraag door het vele werk wat nog te wachten staat.

Alle foto’s kunnen jullie vinden op Flickr.

Wedstrijd Oud-Karspel (Powervalley)

Op 19 mei 2018 waren wij aanwezig bij Powervalley. Deze wedstrijd werd onder andere georganiseerd door team Whispering Giant die ook lid zijn van de NMPO. Ondanks dat de zon niet scheen was het een geslaagde dag. We hadden al onze pullers klaar om weer aan de start te verschijnen. In de 3.5 kg zouden zowel de MicroPopeye 3.0 als de MicroPopeye Light II gaan rijden. We waren erg benieuwd of de veranderingen aan de MicroPopeye 3.0 voldoende zouden zijn om op deze wedstrijd een goede run neer te zetten. Deze veranderingen betekende wel dat we weer op nul stonden wat betreft de afstellingen. Deze veranderingen brachten ons wel de eerste Full Pull al was hij buiten mededeling. De wielen staan nog niet goed genoeg stil, maar dat komt met de tijd wel goed. Het eerste is om gewoon goede runs te maken om zo de juiste beslissingen te nemen met veranderingen. Tot nog toe zijn wij zeer tevreden en hebben we weer veel geleerd en gaan we weer diversen veranderingen doorvoeren. Dit zal ook invloed gaan hebben voor de 4.5kg waar het nu nog niet goed wil. Met de MicroPopeye Light II konden wij op deze baan niet uit de voeten door de vele bulten en gaten raakten wij onze balans kwijt en belanden op een vijfde plaats. Olijfje kende geen enkel probleem en sleepte wederom een prachtige tweede plaats binnen.

Nu weer veel aanpassingen doorvoeren en op naar wedstrijd Stroe!

Alle foto’s kunnen jullie vinden op Flickr.

Wedstrijd Kamperveen

Op 21 april 2018 waren wij aanwezig bij de wedstrijd in Kamperveen. Dit evenement is om geld in te zamelen voor de KWF kankerbestrijding. In de 3.5kg zouden zowel de MicroPopeye 3.0 en de MicroPopeye Light II aan de start verschijnen. De MicroPopeye 3.0 reed voor het eerst na de aanpassingen die er van de winter zijn geweest. Vorig seizoen kwam de MicroPopeye 3.0 wel van start alleen kwam hij steeds niet verder dan een aantal meter. Deze wedstrijd kwam hij tot 2x toe in de 10 meter. De MicroPopeye Light II reed een full pull alleen is er tijdens deze run waarschijnlijk een tandwiel op een aandrijfas verschoven in de crossbox. Hierdoor kon de MicroPopeye Light II in de finale niet aan de start verschijnen. In de Two Wheel Drive was het de beurt aan Olijfje om zich te bewijzen. De 1e run moest er worden gecorrigeerd waardoor ze geen full pull kon rijden, maar in de 2e run reed ze met volle overtuiging een full pull. In de finale werd er met 4 pullers gestreden voor de 1e plaats. Olijfje wist met haar finale run een 2e plaats te behalen. In de 4.5kg mocht de MicroPopeye 3.0 zich opnieuw bewijzen maar hij kwam 2x niet verder dan de 6 meter. Na deze dag is er weer veel geleerd en kunnen er nog de nodige aanpassingen worden gedaan voor de volgende wedstrijd.

Alle foto’s kunnen jullie vinden op Flickr.