Wedstrijd verslag van Nieuw Vennep en Stroe.

Allereerst de grootste complimenten voor de organisatie in Nieuw Vennep! Ondanks de regen had deze organisatie een TOP!! Baan aangelegd voor ons! Ook de rest er omheen was prima voor elkaar! Veel publiek! De week vooraf een nieuw setje banden gesneden voor de Maximum Risk! We trapten af met de 3.5 vrije klasse en waar anderen moeite hadden bij de start, ging de MicroPopeye 3.0 zo hard weg dat de bestuurder er van schrok…. Gas er af en op naar poging 2. Dit was een razend snelle full pull en ook de enigste in deze klasse. Dus 🥇Toen de supersocks de nieuwe banden werkten perfect en leverde een tweede en eerste plek op! Dik tevreden! Brutus deed ook zijn best en mocht na hoge wheely’s ook op het podium plaats nemen. Dikke blij naar huis!

Wedstrijd Stroe

De baan in Stroe was al jaren een moeilijk probleem. Bij aankomst hebben wij de baan aangereden en leek het niet verkeerd. Doordat wij het weer mee hadden bleef de baan ook redelijk. Jammer was dat er geen publiek kwam kijken. Wederom had de MicroPopeye 3.0 geen moeite met de sleepwagen, zelfs in de finale van drie werd weer de 15 meter gehaald! 🥇 in de SuperSocks ging het voor ons minder. Door het vele grondverzet komen we pk’s te kort op de concurrentie! Een 2e en 3e plek voor ons. Brutus deed het hier ook weer goed en haalde na flinke slingers plek 2 binnen. Als kers 🍒 op de taart zouden wij ook voor het eerst dit seizoen met drie motoren deelnemen in de 4.5 kg. Maar na veel sleutel en stres momenten hebben we het opgegeven. Het wilde niet zoals we wilde. Tijdens de wedstrijd nog live op het grote scherm de Grote SuperStocks van de NTTO gekeken. Toch voldaan naar huis!

Wedstrijd verslag van Oudenhoorn en Heenvliet

Een ruime week zat er tussen onze eerste wedstrijd en nummer twee. Ook de afstand tussen de wedstrijden is maar een km of vijf. De eerste was bij de tractorpulling in Oudenhoorn en de tweede bij een paarden/ kermisevenement in Heenvliet. De eerste baan was hard en weinig grip en de tweede zou helemaal geen grip hebben gehad als we niet een nieuwe baan gemaakt hadden op een andere plaats. Maar lof voor alle medewerking van alle partijen, zodat wij konden doen waar wij voor gekomen waren. Namelijk ons spelletje spelen. Op de eerste wedstrijd was er gelijk bij het warmdraaien van de MicroPopeye 3.0 een probleem in de aandrijving. Er bleek een bevestigings bout gebroken te zijn van de achteras. Deze is tussen kroon en pignonwiel doorgegaan en brak het hoofdtandwiel in de crosbox door midden. Ook twee vario tandwielen glad🙈🙈 na vier avonden hobby stond hij er weer ☑️ Op de tweede wedstrijd starten en lopen en een geweldige full pull was het resultaat, waar de rest van de concurrentie niet aan kon komen! 🥇 Het kan verkeren!! Met de Maximum Risk gaat het redelijk en zijn wij een beetje aan het testen met wielsnelheid en banden. Motor loopt redelijk en alles blijft heel. Best wel tevreden eigenlijk! De motor van Brutus loopt als nooit te voren, maar koersproblemen met de nieuwe banden met hogere nok blijven nog aanhouden. Maar ook hier zijn we heel tevreden over! Ook het weer kon niet beter beide keren en aan de gezelligheid was niets aan te merken! Conclusie geen aanmerkingen dan? Jawel!! Hopelijk komen er meer leden naar de wedstrijden! Pullers hebben we wel, maar de rijders en helpers laten nog wel eens verstek gaan! Maar hopelijk gaat de zon ☀️ weer schijnen!

Met dank aan de sponsors!!

Werkzaamheden in het Lab.

Gelukkig gaat het met de gezondheid weer steeds beter, en zodoende wordt er ook weer meer gehobbyd! De MicroPopeye 3.0 staat met twee motoren klaar voor het nieuwe seizoen. Omdat we nog wat tijd overhebben, maken we de derde motor ook weer gereed om tussen door een keer wat te kunnen testen.
Maximum Risk is weer opgefrist. Diversen aanpassingen en veranderingen gedaan om tot betere prestaties te komen.
Brutus is ook geheel onderhanden genomen. Nieuwe tank gemonteerd, en nieuwe bedrading. Er bleek van de koppeling ook een lager stuk te zijn, dus zijn de verwachtingen weer torenhoog. Zo liggen we lekker op schema om 24 februari in Goes op de modelbouwbeurs te kunnen staan.
Onze sponsor Seeleman & Hoogendoorn heeft de vereniging een nieuw spandoek geschonken, waar wij best heel trots op zijn! Dank voor alle hulp en steun!!

Seeleman & Hoogendoorn heeft een nieuw spandoek geschonken!!
Derde motor wordt aangepast.
Deze pullers staan al klaar.
Nog een Hobby!!

Winterwerk

Na een heel mooi seizoen waar we veel mooie momenten hebben beleefd is het nu tijd voor winteronderhoud. Dit gaat niet zo snel door onze gezondheid. Dit zal ook betekenen dat we de indoorwedstrijd in Alphen in Januari 2024 overslaan. Alles gaat op een laag pitje verder, maar komt wel weer goed! Daarom gaan onze pullers helemaal uit elkaar en worden er vernieuwingen/ verbeteringen aan gebracht. Het plan is om volgend seizoen met twee pullers op de baan te komen en minder klasses te rijden om zo meer te kunnen genieten van de wedstrijden en minder stress oplevert.

Eindelijk weer nieuws

Na een ( stilte ) zijn wij weer lekker bezig. In die stille tijd hebben we een puller gebouwd voor iemand anders, wat tevens het laatste project was voor derde. De bedoeling is om vervolgens met onze eigen pullers bezig te zijn en meer daarvan te genieten. En er zijn ook andere zaken buiten micropulling die tijd vragen😉 De MicroPopeye 3.0 is geheel opnieuw opgebouwd. Nieuw frame en andere koppelingsklokken. Kort geleden hebben we speciale gemaakte aluminium tandwielen gekregen van onze sponsor Van der Waal Pullingparts! Deze zijn lichter en elke gram is hard nodig om binnen de juiste gewichts klasses te blijven. Zoals het er nu naar uit ziet liggen we mooi op schema voor de eerste wedstrijd in Kamperveen op 22 april.

Van der Waal Pullingparts heel hartelijk dank voor dit prachtige stukje werk!!

“Eindelijk weer nieuws” verder lezen

Titel voor Brutus!! En einde seizoen!

Afgelopen zaterdag hebben wij onze laatste wedstrijd gereden in Barchem. De organisator had zijn zaakjes perfect voor elkaar en daar zijn wij hem en zijn vrouw heel dankbaar voor!! De baan was goed en alle zaakjes waren aanwezig tot zon en regen toe. Wij hadden aan alle pullers veranderingen door gevoerd en niet alles pakte goed uit. Bij de MicroPopeye 3.0 ging er in de finale van de 3.5kg een koppeling stuk, wat betekende geen 4.5kg? Maar nog wel een derde plaats! De Maximum Risk is motorisch weer terug, maar was de balans helemaal zoek. Wel hebben we een derde plaats behaald in het eindklassement. Heel blij mee. Brutus liep wel super maar was erg zoekerig naar het rechte spoor. Maar tweede op de wedstrijd en 1e in het kampioenschap. De Truck klasse rijdt dit jaar voor het eerst, en met zes deelnemers is het echt genieten van de mooie runs! 2022 was dus het seizoen van Brutus!! Dit kampioenschap is door drie verschillende bestuurders binnen gehaald. Namelijk, Bram en Maarten en Laurens hebben verschillende wedstrijden gereden! Dus dank aan beide gastrijders!! Ondanks dat wij niet alle wedstrijden gereden hebben was het een erg leerzaam jaar voor ons. MicroPopeye 3.0 heeft zijn eerste podiumplaatsen binnen gehaald en zal van de winter weer verbouwd worden. De Maximum Risk heeft ook zijn eerste plek behaald dit seizoen en zal ook verbouwd worden. Dus veel geleerd en weer veel werk te doen! Op naar volgend seizoen!!

Wedstrijd Nieuw Vennep

Afgelopen zaterdag reden we onze tweede wedstrijd in Nieuw Vennep. Deze nieuwe organisatie voor ons hadden hun zaakjes goed voor elkaar. Voor iedereen wat wils om te zien. Onze baan werd door de flinke wind en zon nogal hard. Hierdoor werden de banden keuze en gewichten plaats heel belangrijk! Bij het warm draaien van de MicroPopeye liep de aandrijving vast! ( dit bleek dus achteraf in de crosbox te zitten ) Erg balen omdat het nu twee wedstrijden op rij niet wil! Maar verder met de Maximum Risk. De wielsnelheid was aangepast en de afstelling van de motor veranderd. Dit pakte zeer goed uit en met fraaie runs werden de 1e plaats in de 3.5kg en 2e plaats in de 4.5kg binnen gehaald. Dit maakte weer heel veel goed! Brutus en Bram hebben ook een hele goede mets samen! Een fraaie derde plaats was zijn deel! Al reed Bram met zijn eigen truck de Next Generation een mooie tweede plek! Dik tevreden en met alle dank aan de AJK Haarlemmermeer voor de mooie dag. Wij zijn nu weer lekker aan het hobbyen aan onze pullers…

Wedstrijd Kamperveen 2022

Wij mochten weer!!! Heerlijk zonnig weer en veel publiek en heel gezellig! Wat kun je nog meer wensen? Geen griep en geen MicroPopeye 3.0 waar bij het warmdraaien de verbinding voor de achteras het begaf? Oké nu naar het mooie gedeelte! De Maximum Risk draait perfect alleen de balans is er nog niet! Gaat aan gewerkt worden! Nu een vierde en derde plaats en nog heel! Dan Brutus! Bram was de chauffeur van dienst vandaag en reed met Brutus of dat hij het al jaren deed! Alleen dat is al zo genieten? samen met Maarten reden ze zich naar een halve finale. Daarin blijkt de New Generation met 20CC viertakt motor toch net te sterk. Dus op het podium mocht Bram op plaats 2 naast zijn pa staan! Verder geprobeerd van de dag te genieten om toen snel naar huis te gaan om uit te zieken? in 30 jaar tijd nog nooit gebeurd dat bij thuis komst er niet gelost werd? Voor foto’s en video’s kijk op de link media.

? Ons team!! ?
Toppers!!

Startklaar voor Kamperveen

Afgelopen zaterdag hebben wij de MicroPopeye 3.0 voor het eerst gestart. Na wat afstellingen werden de eerste meters gemaakt en dat viel heel niet tegen. Twee mooie runs gemaakt met drie motoren en alles nog heel? Daarna de Maximum Risk en Brutus ook gestart en gereden. Deze pullers hadden op deze losse baan moeite om grip te vinden. Maar uiteindelijk zeer tevreden. Nog de laatste puntjes aanpassen en dan op 23 april weer zoals gewoonlijk onze openingswedstrijd bij de trekkertrek in Kamperveen. Dit is ten bate van de kankerbestrijding. Wij hebben er zin in!!