Seizoen 2021

Eindelijk kon er weer gasgegeven worden!!

Afgelopen zaterdag hebben wij als NMPO een vriendschappelijke wedstrijd verreden in Barchem. Dit na bijna twee jaar stilstand door de u welbekende oorzaken. Het was geweldig om iedereen weer te zien en te spreken. Jeroen en Rianne hadden er alles aan gedaan om het voor ons zo leuk mogelijk te maken. Waarvoor natuurlijk onze hartelijke dank!! De baan was super en het weer was super en de sfeer was super en de catering was super dus…… Na lekker bij gekletst te hebben werden alle pullers ( ook diversen nieuwe ) gekeurd en werd er met de wedstrijd begonnen rond half twee.

De opening werd gedaan door de na ruim 20 jaar terug gekeerde Renalds Twisted Toy. Deze puller was van onze veel te vroeg overleden club fotograaf. De puller hebben wij afgelopen tijd weer in wedstrijd conditie gebracht met zoveel mogelijke eigen componenten. Als aandenken aan Renald mocht deze puller deze bijzondere dag openen. Dit ging best wel redelijk goed. De motoren draaiden perfect maar de banden keuze van deze puller is niet meer goed genoeg om mee te strijden. Maar het doel is bereikt!

Renalds Twisted Toy na ruim 20 jaar weer in actie!

Na de 3.5kg vrije klasse ging de superstock klasse van start en zou onze nieuwe Maximum Risk zijn opwachting maken. Als derde deelnemer waren wij aan de beurt en dit debuut verliep perfect! De eerste run was gelijk een dikke full pull en de eerste van de klasse. De motor is nieuw en moet nog inlopen en wordt de motor steeds iets scherper afgesteld. De finale run was best wel goed en een mooie tweede plaats waren wij heel blij mee.

Eerste officiële run Maximum Risk. tweede plaats.

Daarna was de gecombineerde Truck/ Twd klasse aan de beurt. Als team hadden wij drie trucks tot onze beschikking. Maar bij de Lucky Luke viel de motor bij de start stil en zat vast. Dit was heel triest omdat deze truck met proeftrekken thuis al heel mooie runs had laten zien. Dus kandidaat twee de Next Generation met viertact motor dan maar. Maar door de hoge wielspin raakten de banden de spatbord boutjes en ging het rubber van de banden in rook op. Daarom de banden gewisseld van beide trucks en werd de eerste run gemaakt. Maar tijdens de hele mooie run brak er een wielnaaf stuk en kwam de truck halverwege de baan tot stilstand. Weer een kanshebber minder. Dus bleef alleen de ouwe trouwe Brutus nog over. Bram gaf deze Scania voor het eerst de sporen en het leek wel of hij nooit anders gedaan had en een super full pull was zijn deel! Grote klasse! In de finale van drie mocht Bram als laatste en net als de eerste run werd er met een mooie wheely de finale vlag een paar meter voorbij gereden! Bram was met Brutus de terechte nummer 1!! Dat smaakt naar meer….

Brutus op weg naar de eerste plaats!
Bram met Brutus de terechte winnaar!

Daarna mocht de 4.5kg vrije klasse aanhaken. Wij mochten met de MicroPopeye als zesde aanhaken en haalde ook hier de eerste full pull van de klasse. Maar onze puller had last van veel losse en hoge grond. In de finale werd de zijlijn op gezocht en was het snel voorbij. De motoren lopen goed en daar waren wij al heel blij mee. Tijdens het warm draaiden voor de 5.5 kg stond de derde motor in 1 keer los op de tractor en hebben wij daarom niet meer gereden.

Veel losse grond voor de sleepwagen.

In de 4.5 kg superstock stond de sleepwagen erg zwaar. Wij rijden daarin met 3.5 kg gewicht en dan blijft de afstand wat aan de korte kant. Al viel het nog niet helemaal tegen. Hier bereikten wij een derde plaats.

4.5 Kg goed voor een derde plaats.

Hierna hebben we met elkaar alles opgeruimd en hebben met elkaar heerlijk gebarbecued!! En uiteraard lekker verder gekletst. Wat een geweldige dag. Iedereen bedankt!!

Filmpjes en foto’s zijn te vinden op onze media kanalen. Klik hier voor media.