Nieuwe ontwikkelingen!!

Zoals vermeld in de vorige nieuws item is de fanatieke zin weer helemaal terug! En dan mogen verschillende namen hier mede voor verantwoordelijk worden gehouden! Maar daar over later meer.
Tijdens de terug weg van de laatste wedstrijd kwam de drang om toch weer terug te gaan naar de 3.5 en 4.5 kg vrije klasse met de MicroPopeye weer erg opzetten. Popeye reed immers ook altijd de 3.5 en 4.5 ton dus hoort de MicroPopeye ook in de 3.5 en 4.5 kg! Maar hoe dan? De vorige keer lukte het wel, maar werkte het niet als de vliegwielen te ligt zijn. De afstelling is dan niet goed te krijgen. Dus hoe verder? Na veel denk werk en overleg met Anne Jan toch maar besloten om gewoon te beginnen bij het begin. Zo hebben we een nieuwe achteras gebouwd waar alle overtollige grammen van verwijderd zijn.

Daarna hebben we de motorsteunen en vooras of vernieuwd of lichter gemaakt.
Ook de koppelingen en vliegwielen zijn aangepast.

Daarna hebben we nieuwe koppelingsklokken gedraaid en kwamen wij bij de verzamelbak aan. De bedoeling is om de puller in de 3.5 kg met zoveel mogelijke componenten van de 4.5 kg te voorzien. Om duidelijk te maken, de derde motor incl koppelingen tank en motorsteunen is moeilijk om binnen de kilo te krijgen. Dus als de puller in de 3.5 kg al aan de zware kant is lukt het nooit om de met drie motoren in de 4.5 kg binnen het gewicht te komen. Daarom dachten we een dichte tandwielkast te maken gelijk voor alle motoren. Dus tekening gemaakt en aan Van der Waal pullingparts gevraagd of ze twee platen wilden maken met zeven gaten er in voor de passingen van de lagers om hier dan zelf een tandwielkast van te gaan frezen. Ohh dat was geen probleem!! Komt goed! Maar wat te denken als je een paar dagen later een belletje krijgt met een paar vragen over hoe het precies de bedoeling was want ze wilden graag de completen kast maken met de de sponsor naam er in! Dan kriebelt het wel even van binnen zeg!! Na een paar dagen, de dag voor sinterklaas staat er als ik net thuis kom uit mijn werk een Van der Waal jr voor de deur met een sinterklaas cadeau!
Na het open maken wauuuuuuwwwwww!!! En niet 1 maar gelijk maar twee!!

Dat wij hier blij mee zijn is misschien wel te begrijpen! Heel veel dank aan Rob van der Waal en zijn team!! Zo komt alles wel in een stroom versnelling, maar is het nog heel veel werk.
Ook op onze andere sponsors kunnen we altijd terug vallen waarvoor hartelijk dank! Dit maakt het spelletje wat wij spelen zo leuk!!

Nu zijn wij druk met de tandwielkast te vullen. Wat veel tijd vergt, maar wel heel leuk om te doen.
Verder wensen wij iedereen gezegende kerstdagen en een heel gezond en sportief 2022 toe!!